Despre mine

Sunt Irina, însă prietenii îmi spun ,,cea căreia trebuie să îi trimitem porumbei mesageri ca să luăm legătura cu ea”. Am 27 de ani și nu știu să fac introduceri. Am creat acest loc pentru a-mi învinge teama de expunere și de a vorbi despre lucruri în care cred. Sunt licențiată în Litere și în Sociologie, iar masterul spune că știu câte ceva despre filosofie. Astăzi spun despre mine că sunt profesor de limba și literatura română.

Această pagină a început ca un blog rudimentar într-o încercare disperată de a mă angaja într-o activitate permanentă și de a scrie. Doar de a scrie- despre cărți, despre oameni, despre situații în care am fost și pe care le voi uita. Acum îmi doresc să fie un spațiu în care să vorbim în continuare mai ales despre literatură, dar și despre lucruri precum examenul de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Mai jos am încropit o listă cu câteva lucruri despre mine. Știu, nu m-a întrebat nimeni, dar iată.

Doar 10 lucruri pe care nu trebuie să le știi despre mine

 1. Iubesc cafeaua și zilele ploioase. Aș putea să stau zile să privesc natura atunci când plouă. Cafeaua mă ajut să subzist, iar toamna este cel mai frumos anotimp.
 2. Pedalez. Dacă nu sunt pe Calea Victoriei sau pe Maniu, probabil m-am rătăcit pe undeva în încercarea de a găsi noi locuri liniștite, departe de orașul agitat.
 3. Iubesc poveștile. Îmi place să ascult și să spun povești, fie că vorbim despre întâmplări mundane, fie despre Gregor (personaj despre care veți mai auzi).
 4. Nu îmi place să vorbesc despre mine. Probabil ar fi trebuit să încep cu asta. Știți momentul acela de la începutul unui an școlar, unui proiect sau unei întâlniri întâmplătoare în care trebuie să spui ceva despre tine? Anxietate 2.0 loading.
 5. Niciodată nu am excelat într-un domeniu anume. V-am spus deja că sunt un om cel puțin mediocru și de-a lungul vieții am încercat să îmi depășesc condiția. Am încercat să cânt, să dansez, ba chiar să învăț științele naturii. Nimic nu s-a prins de mine decât parțial. Am rămas doar cu încercarea permanentă de a mai învăța ceva, orice, de a nu mă opri. Astfel se explică și periplul meu academic.
 6. Îmi place să pictez, dar o fac rar. Deseori simt că nu am inspirație. Tot ce am pictat, am refăcut.
 7. Sunt de etnie rus lipovean (conform recensământului) și toată viața am încercat să nu o spun. De ce? pentru că stau departe de orice formă de etichetare. Nu îmi reneg originea, dimpotrivă. Vorbesc oricând despre cultura și tradițiile lor, însă nu este primul lucru pe care îl spun despre mine. Este al șaptelea.
 8. Ador plantele. În fiecare zi fac tot ce e posibil să nu mai pierd una. Glumesc!
 9. Am un motan care îmi face toate zilele mai frumoase, mai puțin atunci când mă împiedică să trăiesc.
 10. Completez integrame, mă uit la filme siropoase când sunt tristă (I am that basic) și am două personalități- fană absolută Blue October și millennial care plânge și ascultă Carlos Rivera, gândindu-se la cum trece timpul.
 11. Punct bonus) Sunt profesor de mai bine de 3 ani și îmi place să știu că elevii mei învață de plăcere. Datoria mea este să-i aduc mai aproape de literatură, mai ales de cea contemporană și să le arăt că gramatica nu este înfricoșătoare.

Câteva dintre picturile mele.

despre mine poza 1
Toamnă, 2020
despre mine poza 2
Grădinile edenului, 2021

despre mine poza 3
Bujori, 2020

Mă puteți găsi oricând aici